fbpx

Een bouwovertreding regulariseren

Regulariseer je bouwovertreding

Een bouwovertreding regulariseren

Wij zorgen voor de regularisatie van je woning

Bij KVD Architectuur begrijpen we dat het navigeren door de regelgeving en processen bij regularisatie van een bouwovertreding een uitdaging kan zijn. Daarom staan wij klaar om je te begeleiden en je zorgen weg te nemen. Met onze expertise en toewijding streven we ernaar om uw regularisatieproces naadloos en zorgeloos te doen verlopen. Ontdek hoe we je kunnen helpen uw project op koers te houden en uw doelen te bereiken.

Wat is een bouwovertreding?

Er is sprake van een bouwovertreding wanneer er aan een gebouw vergunningsplichtige werken werden uitgevoerd zonder het verkrijgen van een vergunning of wanneer er werken werden uitgevoerd die strijdig zijn met een reeds bekomen vergunning of met de wetgeving.

Wat is regularisatie?

Je kan een bouwovertreding of bouwmisdrijf rechtzetten door deze te regulariseren. Dat wil zeggen dat er een regularisatieaanvraag wordt ingediend om het gebouw administratief-juridisch in orde te brengen.

Waarom een bouwovertreding regulariseren?

1. Je wilt je woning verbouwen of uitbreiden.

Het regulariseren van een bouwovertreding is noodzakelijk als je van plan bent je woning te verbouwen. Zonder regularisatie kun je geen nieuwe vergunning aanvragen voor aanpassingen of uitbreidingen, waardoor je vastzit in de huidige staat van je woning.

2. Je kreeg een proces verbaal in je brievenbus.

Het ontvangen van een proces-verbaal betekent dat de overheid op de hoogte is van de bouwovertreding. Als deze niet wordt geregulariseerd of hersteld, kunnen er juridische gevolgen zijn, zoals boetes of zelfs een gevangenisstraf, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

3. Je bent van plan om je woning te verkopen.

Een bouwovertreding kan de waarde van je huis negatief beïnvloeden en potentiële kopers afschrikken. Het kan zelfs leiden tot vertragingen of mislukte verkooppogingen. Regularisatie verhoogt de aantrekkelijkheid van je woning op de vastgoedmarkt.

4. Je wilt een boete voor een bouwovertreding vermijden.

Boetes voor bouwovertredingen kunnen aanzienlijk zijn, zelfs voor kleine overtredingen. Het regulariseren van de situatie stelt je in staat om hoge boetes te voorkomen en juridische problemen te vermijden, waardoor je gemoedsrust behoudt en financiële lasten worden verlicht.

Hoe verloopt een regularisatie?

Studie

We bestuderen de lokale regels en voorschriften die van toepassing zijn op je project.

Opmeting

We meten de bestaande toestand op zodat we kunnen vertrekken van de juiste basis.

Dossieropmaak

We maken de nodige plannen en documenten op en stellen het regularisatiedossier op.

Opvolging

Onze taak stopt niet bij het indienen van de aanvraag: wij volgen het dossier ook op.

Studie

We bestuderen de lokale regels en voorschriften die van toepassing zijn op je project.

Opmeting

We meten de bestaande toestand op zodat we kunnen vertrekken van de juiste basis.

Dossieropmaak

We maken de nodige plannen en documenten op en stellen het regularisatiedossier op.

Opvolging

Onze taak stopt niet bij het indienen van de aanvraag: wij volgen het dossier ook op.

Hoeveel kost een regularisatie?

Onze aanpak voor een regularisatie is duidelijk en transparant met een vaste kostprijs* van €5.000 excl. BTW en kilometervergoeding.

* Voor een woning van max. 300 vierkante meter.

Architect regularisatie

Waarom samenwerken met KVD Architectuur?

Wij bieden je de expertise en toewijding die je nodig hebt voor een succesvolle regularisatie. Ons team verdiept zich als geen ander in de lokale bouwvoorschriften en zorgt voor grondige opmetingen en nauwkeurige plannen.

Wat ons onderscheidt, is ons streven om de regularisatieaanvraag binnen 30 dagen na de opmeting in te dienen, waardoor onnodige vertragingen worden voorkomen.

Onze klantgerichte aanpak en transparante communicatie zorgen voor een soepele samenwerking en gemoedsrust gedurende het hele proces. Wij staan garant voor deskundige begeleiding en een vlotte afhandeling van je regularisatieproject.

Interessante artikels over bouwovertredingen en regulariseren

Veelgestelde vragen over het regulariseren van een bouwovertreding

Voor regularisaties zijn wij actief in heel Vlaanderen.

Het intakegesprek en de offerte zijn geheel vrijblijvend.

Voor woningen met een oppervlakte tot 300 vierkante meter werken we met een vaste kostprijs van €5.000 excl. BTW en kilometervergoeding. Bij grotere woningen rekenen we een supplement aan afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de woning. Het ereloon wordt opgesplitst in twee facturatieschijven: een voorschot (30%) en het saldo.

Nee, als je met ons samenwerkt voor een totaalverbouwing dan moet je niet vooraf een regularisatie aanvragen. Wij integreren de regularisatie in de vergunningsaanvraag voor je totaalverbouwing.