fbpx

Een bouwovertreding regulariseren

Regulariseer je bouwovertreding

Slapeloze nachten over de regularisatie van je woning?

Bij KVD Architectuur begrijpen we dat het navigeren door de regelgeving en processen bij regularisatie van een bouwovertreding een uitdaging kan zijn. Daarom staan wij klaar om je te begeleiden en je zorgen weg te nemen. Met onze expertise en toewijding streven we ernaar om jouw regularisatieproces naadloos en zorgeloos te doen verlopen. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw project op koers te houden en jouw doelen te bereiken.

Wij mochten met Kyra in juli kennismaken. Deze dame straalt klasse, rust, kennis en vertrouwen uit. Zij heeft zeer snel, nauwkeurig en met volle vertrouwen onze opdracht aanvaard. Wij vinden haar alvast top en een echte aanrader.

Wat is onze procedure bij een regularisatie?

1. Plaatsbezoek

Onze samenwerking start met een plaatsbezoek voor de vaststelling en de opmeting van de bestaande toestand. De opmeting wordt omgezet naar gedetailleerde plannen zodat we kunnen vertrekken van de juiste basis. Deze plannen kan je toevoegen aan je PID.

2. Haalbaarheidsstudie *

Op basis van het plaatsbezoek en een grondige studie van de bouwvoorschriften kunnen we nagaan in hoeverre de uitgevoerde werken afwijken van wat er wettelijk is toegestaan. Vervolgens bezorgen we jou een gedetailleerd haalbaarheidsrapport en bepalen we in onderling overleg onze strategie voor de regularisatie.

3. Regularisatieaanvraag

Wanneer de strategie op punt staat kunnen we starten aan de samenstelling van het regularisatiedossier. Hiervoor maken we de nodige plannen en vergunningsdocumenten op. De opstelling en indiening van de regularisatieaanvraag brengen we via het online omgevingsloket volledig voor jou in orde. 

Onze taak stopt niet bij het indienen van de regularisatieaanvraag. Het dossier wordt ook van dichtbij opgevolgd. We houden je op de hoogte over de stand van zaken, de mogelijke bezwaren, enzovoort.

* Indien uit de haalbaarheidsstudie blijkt dat de uitgevoerde werken niet te regulariseren zijn, heb je de mogelijkheid om de opdracht te beëindigen. Enkel geleverde prestaties worden dan aangerekend.

Een bouwovertreding regulariseren: de procedure

Waarom zou je een bouwovertreding regulariseren?

Je wilt je woning verbouwen of uitbreiden.

Het regulariseren van een bouwovertreding is noodzakelijk als je van plan bent je woning te verbouwen. Zonder regularisatie kun je geen nieuwe vergunning aanvragen voor aanpassingen of uitbreidingen, waardoor je vastzit in de huidige staat van je woning.

Je kreeg een proces-verbaal in je brievenbus.

Het ontvangen van een proces-verbaal betekent dat de overheid op de hoogte is van de bouwovertreding. Als deze niet wordt geregulariseerd of hersteld, kunnen er juridische gevolgen zijn, zoals boetes of zelfs een gevangenisstraf.

Je bent van plan om je woning te verkopen.

Een bouwovertreding kan de waarde van je huis negatief beïnvloeden en potentiële kopers afschrikken. Het kan zelfs leiden tot vertragingen of mislukte verkooppogingen. Regularisatie verhoogt de aantrekkelijkheid van je woning op de vastgoedmarkt.

Je wilt een boete of erger vermijden.

Boetes voor bouwovertredingen kunnen aanzienlijk zijn, zelfs voor kleine overtredingen. Het regulariseren van de situatie stelt je in staat om hoge boetes en juridische problemen te vermijden, waardoor je gemoedsrust behoudt en financieel wordt verlicht.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Vragen over of interesse in een regularisatie? Plan hieronder een intakegesprek of bel ons op +3249374077 . Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over het regulariseren van een bouwovertreding

Voor regularisaties zijn wij actief in heel Vlaanderen.

Het intakegesprek en de offerte zijn geheel vrijblijvend.

Het ereloon wordt opgesplitst in drie facturatieschijven.

Wanneer uit de haalbaarheidsstudie blijkt dat de uitgevoerde werken niet te regulariseren zijn, heb je drie mogelijkheden.

  • Ofwel beëindig je hier de opdracht en betaal je enkel voor het plaatsbezoek met opmeting en de haalbaarheidsstudie.
  • Ofwel kies je ervoor om de regularisatieaanvraag zo in te dienen. Bij een afkeuring heb je steeds de kans om hogerop te gaan.
  • Ofwel anticipeer je door in de regularisatieaanvraag een aantal aanpassingen te voorzien om de bouwvoorschriften tegemoet te komen zodat de regularisatie wel haalbaar wordt. Wij staan je uiteraard bij in dit volledige proces.

Nee, als je met ons samenwerkt voor een totaalverbouwing dan moet je niet vooraf een regularisatie aanvragen. In dat geval integreren wij de regularisatie in de vergunningsaanvraag voor je totaalverbouwing zodat je maar één dossier moet opstarten.

Een bouwovertreding of bouwmisdrijf is een begrip dat steeds vaker wordt besproken, vooral met betrekking tot vastgoed en bouwprojecten. Maar wat houdt een bouwovertreding eigenlijk in? In dit artikel gaan we dieper in op de definitie van een bouwovertreding en de mogelijke gevolgen ervan voor eigenaars en ontwikkelaars in België.

In België wordt een bouwovertreding doorgaans vastgesteld door de plaatselijke overheid, met name de dienst stedenbouw en ruimtelijke ordening. In dit artikel overlopen we de stappen en processen die gewoonlijk worden gevolgd om een bouwovertreding te identificeren en vast te stellen.

Bouwovertredingen kunnen aanzienlijke juridische en financiële gevolgen hebben, maar in sommige gevallen is het mogelijk om ze te regulariseren. In dit artikel gaan we dieper in op wat een bouwovertreding regulariseren betekent en hoe dit proces in België verloopt.

Bouwovertredingen kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben. In België worden boetes opgelegd aan eigenaars en ontwikkelaars die de bouwvoorschriften overtreden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten boetes die bij bouwovertredingen kunnen worden opgelegd en wat de mogelijke financiële gevolgen zijn voor de betrokken partijen.

De beslissing om onroerend goed te verkopen wanneer er sprake is van bouwovertredingen is een complexe kwestie waar veel eigenaars mee te maken kunnen krijgen. In dit artikel bespreken we of het mogelijk is om je huis te verkopen met een bouwovertreding en wat de impact van een bouwovertreding op de verkoopprijs kan zijn.

Een veelgestelde vraag met betrekking tot bouwovertredingen is of ze kunnen verjaren. Verjaring is een wettelijk concept dat bepaalt dat bepaalde strafbare feiten na verloop van tijd niet meer kunnen worden vervolgd. In dit artikel bespreken we of bouwovertredingen in België kunnen verjaren en onder welke omstandigheden dit mogelijk is.

Interessante artikels over bouwovertredingen en regulariseren