fbpx

Een bouwovertreding regulariseren

Regulariseer je bouwovertreding

Succesvol een bouwovertreding regulariseren met KVD Architectuur

Slapeloze nachten over de regularisatie van je woning?

Bij KVD Architectuur begrijpen we dat het navigeren door de regelgeving en processen bij regularisatie van een bouwovertreding een uitdaging kan zijn. Daarom staan wij klaar om je te begeleiden en je zorgen weg te nemen. Met onze expertise en toewijding streven we ernaar om jouw regularisatieproces naadloos en zorgeloos te doen verlopen. Ontdek hoe we je kunnen helpen jouw project op koers te houden en jouw doelen te bereiken.

Wij mochten met Kyra in juli kennismaken. Deze dame straalt klasse, rust, kennis en vertrouwen uit. Zij heeft zeer snel, nauwkeurig en met volle vertrouwen onze opdracht aanvaard. Wij vinden haar alvast top en een echte aanrader.

Een bouwovertreding regulariseren met een architect

Succesvol regulariseren binnen 30 dagen

Wij bieden je de expertise en toewijding die je nodig hebt voor een succesvolle regularisatie. Ons team verdiept zich als geen ander in de lokale bouwvoorschriften en zorgt voor grondige opmetingen en nauwkeurige plannen.

Wat ons onderscheidt, is ons streven om de regularisatieaanvraag binnen 30 dagen in te dienen, waardoor onnodige vertragingen worden voorkomen. Bovendien kunnen we trots melden dat het slaagpercentage van van onze reeds ingediende regularisatieaanvragen 100% bedraagt.

Onze klantgerichte aanpak en transparante communicatie zorgen voor een soepele samenwerking en gemoedsrust gedurende het hele proces. Wij staan garant voor deskundige begeleiding en een vlotte afhandeling.

Wat is onze procedure bij een regularisatie?

1. Haalbaarheidsstudie

We bestuderen de lokale regels en voorschriften die van toepassing zijn op je project. Uit de studie zal blijken of de uitgevoerde werken al dan niet afwijken van wat er wettelijk is toegestaan. Bij afwijkingen nemen we contact op met de gemeente om te verifiëren of we de werken al dan niet kunnen regulariseren.

2. Opmeting

We komen ter plaatse om de bestaande toestand op te meten en tekenen gedetailleerde plannen uit zodat we kunnen vertrekken van de juiste basis. Deze plannen kan je achteraf toevoegen aan je PID.

3. Dossieropmaak

We maken de nodige plannen en documenten op. De opstelling en indiening van het regularisatiedossier brengen we via het online omgevingsloket volledig voor jou in orde.

2. Opvolging

Onze taak stopt niet bij het indienen van de vergunningsaanvraag. Het dossier wordt ook van dichtbij opgevolgd. We houden je op de hoogte over de stand van zaken, de mogelijke bezwaren, enzovoort.

Een bouwovertreding regulariseren: de procedure

Wat ons onderscheidt, is ons streven om de regularisatieaanvraag binnen 30 dagen na de opmeting in te dienen. Bovendien kunnen we trots melden dat 100% van onze regularisatieaanvragen wordt goedgekeurd.

Waarom zou je een bouwovertreding regulariseren?

Je wilt je woning verbouwen of uitbreiden.

Het regulariseren van een bouwovertreding is noodzakelijk als je van plan bent je woning te verbouwen. Zonder regularisatie kun je geen nieuwe vergunning aanvragen voor aanpassingen of uitbreidingen, waardoor je vastzit in de huidige staat van je woning.

Je kreeg een proces-verbaal in je brievenbus.

Het ontvangen van een proces-verbaal betekent dat de overheid op de hoogte is van de bouwovertreding. Als deze niet wordt geregulariseerd of hersteld, kunnen er juridische gevolgen zijn, zoals boetes of zelfs een gevangenisstraf.

Je bent van plan om je woning te verkopen.

Een bouwovertreding kan de waarde van je huis negatief beïnvloeden en potentiële kopers afschrikken. Het kan zelfs leiden tot vertragingen of mislukte verkooppogingen. Regularisatie verhoogt de aantrekkelijkheid van je woning op de vastgoedmarkt.

Je wilt een boete of erger vermijden.

Boetes voor bouwovertredingen kunnen aanzienlijk zijn, zelfs voor kleine overtredingen. Het regulariseren van de situatie stelt je in staat om hoge boetes en juridische problemen te vermijden, waardoor je gemoedsrust behoudt en financieel wordt verlicht.

Hoeveel kost een regularisatie?

In de tabel hieronder vind je onze prijzen afhankelijk van het type van de regularisatie. De prijzen variëren naar gelang de complexiteit en de aan te leveren documenten. Na het intakegesprek wordt er een vrijblijvende offerte op maat opgesteld.

  • Zwembad of vijver Vanaf €2.000
  • Verharding (terras, oprit, kunstgras, ...) Vanaf €2.000
  • Functiewijziging of toevoeging (wonen, kantoor, horeca, ...) Vanaf €4.000
  • Vrijstaand bijgebouw (garage, tuinhuis, poolhouse, ...) Vanaf €4.000
  • Uitbreiding (optopping, aanbouw, veranda, garage, ...) Vanaf €5.500
  • Opsplitsing (appartementen, studio, zorgwoning, ...) Vanaf €6.000
  • Combinatie van meerdere types Vanaf €6.000

Vermelde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek

Vragen over of interesse in een regularisatie? Plan hieronder een intakegesprek of bel ons op +3249374077 . Wij helpen je graag verder.

Veelgestelde vragen over het regulariseren van een bouwovertreding

Voor regularisaties zijn wij actief in heel Vlaanderen.

Het intakegesprek en de offerte zijn geheel vrijblijvend.

Het ereloon wordt opgesplitst in twee facturatieschijven: een voorschot (30%) en het saldo.

Wanneer uit de studie blijkt dat de uitgevoerde werken niet te regulariseren zijn, heb je twee mogelijkheden. Ofwel beëindig je hier de opdracht en betaal je enkel voor de geleverde studie. Of anders kies je ervoor om de regularisatieaanvraag toch in te dienen. Bij een afkeuring heb je steeds de kans om hogerop te gaan.

Nee, als je met ons samenwerkt voor een totaalverbouwing dan moet je niet vooraf een regularisatie aanvragen. Wij integreren de regularisatie in de vergunningsaanvraag voor je totaalverbouwing.

Een bouwovertreding of bouwmisdrijf is een begrip dat steeds vaker wordt besproken, vooral met betrekking tot vastgoed en bouwprojecten. Maar wat houdt een bouwovertreding eigenlijk in? In dit artikel gaan we dieper in op de definitie van een bouwovertreding en de mogelijke gevolgen ervan voor eigenaars en ontwikkelaars in België.

In België wordt een bouwovertreding doorgaans vastgesteld door de plaatselijke overheid, met name de dienst stedenbouw en ruimtelijke ordening. In dit artikel overlopen we de stappen en processen die gewoonlijk worden gevolgd om een bouwovertreding te identificeren en vast te stellen.

Bouwovertredingen kunnen aanzienlijke juridische en financiële gevolgen hebben, maar in sommige gevallen is het mogelijk om ze te regulariseren. In dit artikel gaan we dieper in op wat een bouwovertreding regulariseren betekent en hoe dit proces in België verloopt.

Bouwovertredingen kunnen aanzienlijke financiële gevolgen hebben. In België worden boetes opgelegd aan eigenaars en ontwikkelaars die de bouwvoorschriften overtreden. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten boetes die bij bouwovertredingen kunnen worden opgelegd en wat de mogelijke financiële gevolgen zijn voor de betrokken partijen.

De beslissing om onroerend goed te verkopen wanneer er sprake is van bouwovertredingen is een complexe kwestie waar veel eigenaars mee te maken kunnen krijgen. In dit artikel bespreken we of het mogelijk is om je huis te verkopen met een bouwovertreding en wat de impact van een bouwovertreding op de verkoopprijs kan zijn.

Een veelgestelde vraag met betrekking tot bouwovertredingen is of ze kunnen verjaren. Verjaring is een wettelijk concept dat bepaalt dat bepaalde strafbare feiten na verloop van tijd niet meer kunnen worden vervolgd. In dit artikel bespreken we of bouwovertredingen in België kunnen verjaren en onder welke omstandigheden dit mogelijk is.

Interessante artikels over bouwovertredingen en regulariseren