fbpx

Over ons

Over KVD Architectuur

KVD Architectuur: jouw toegankelijke architect

Jouw toegankelijke architect

Bij KVD Architectuur staat toegankelijkheid centraal. We hanteren een persoonlijke aanpak waar direct contact met ons team voorop staat. Of het nu gaat om vragen, het delen van ideeën of het bieden van geruststelling gedurende het proces, we zijn altijd direct beschikbaar. Deze bereikbaarheid gaat verder dan een fysieke locatie; het betekent een voortdurende connectie, zodat jouw visie en wensen volledig begrepen worden.

We zijn er trots op dat we niet alleen een ontwerpbureau zijn, maar een betrokken partner in jouw project. Onze toegankelijkheid vertaalt zich naar een transparante, zorgvuldige en enthousiaste samenwerking. We willen dat je je ondersteund voelt, wetende dat we altijd klaarstaan om jouw droomwoning te verwezenlijken.

Kyra Van Dorst: architect en interieurarchitect

Kyra Van Dorst - Zaakvoerder

Kyra Van Dorst voltooide haar masteropleiding Interieurarchitectuur met succes aan de universiteit in Antwerpen. Haar passie voor architectuur leidde haar tot de beslissing om ook de masteropleiding Architectuur te volgen, met een duidelijke visie voor ogen: het oprichten van haar eigen bureau om totaalprojecten aan te bieden.

In 2017 begon Kyra haar professionele reis met een stage bij Crepain Binst Architecture, nu Binst Architects. Haar ondernemersgeest en verlangen naar eigenheid kwamen snel tot bloei. In 2018 werd haar droom werkelijkheid toen ze KVD Architectuur oprichtte.

In de beginfase combineerde Kyra haar eigen projecten met werkzaamheden bij Binst Architects. Naarmate KVD Architectuur groeide, werd het duidelijk dat haar eigen bureau haar volledige toewijding vereiste. In 2020 nam Kyra de moedige stap om voltijds voor KVD Architectuur te gaan, waar ze haar creativiteit en expertise inzet om unieke en inspirerende woningen te creëren.

Kyra is niet alleen een gedreven professional maar ook een levensgenieter. Haar optimisme en enthousiasme zijn aanstekelijk, waardoor ze niet alleen projecten tot leven brengt, maar ook de mensen om haar heen inspireert. Gepassioneerd door zowel haar werk als haar gezinsleven, is Kyra niet bang om eerlijkheid en authenticiteit in alles wat ze doet te brengen.

Familie en vrienden vormen het hart van Kyra haar wereld. Ze is dan ook dankbaar voor Christophe, haar partner in crime op het werk én in de liefde, en ze koestert haar rol als trotse mama van zoontje Lars en liefdevol baasje van hondje Fleur.

Met KVD Architectuur begeleiden we verbouwers op weg naar hun droomwoning: van advies tot totaalontwerp tot vergunning tot werfopvolging. Onze expertise zorgt voor een vlotte verbouwing zonder verrassingen.

Waarvoor staat KVD Architectuur?

Vernieuwende werkwijze

We onderscheiden ons van andere architecten door onze vernieuwende werkwijze waarbij jouw droomwoning ons vertrekpunt is. Pas wanneer we deze droom helder hebben, koppelen we terug naar het budget en stellen we een concreet plan van aanpak op, al dan niet gefaseerd.

Totaalontwerp

Wij leveren een totaalontwerp met een naadloze samenhang tussen interieur en exterieur, waarbij elk element doordacht op elkaar is afgestemd. Dit leidt tot een sublieme leefomgeving waarin vorm en functie elkaar versterken, wat zorgt voor een ongeëvenaarde woonervaring.

Energiezuinigheid

Energiezuinigheid vormt een kernpunt in al onze projecten, ongeacht het budget. We leggen de focus op duurzaamheid en bekijken wat haalbaar is op zowel korte als langere termijn. Een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de duurzaamheid van het project.