fbpx

OVER ONS

KVD ARCHITECTUUR

KVD Architectuur is een jong ambitieus ontwerpbureau met een passie voor integraal ontwerp. Voor ons zijn architectuur en interieur een onafscheidelijk geheel. Zo zullen wij onze architectuurprojecten altijd ontwerpen in relatie met het interieur en andersom. We creëren in onze projecten weldoordachte zichten en leggen de focus op lichtinval. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid tot meubelontwerp op maat. Hierdoor kunnen we een kwaliteitsvol totaalontwerp realiseren.

 

Bij ons staat de gebruiker centraal, het ontwerp zou in zekere zin een reflectie moeten zijn van de opdrachtgever. Daarom hechten wij veel waarde aan de betrokkenheid van de opdrachtgever en een open communicatie. Tijdens het intakegesprek toetsen we de wensen van de opdrachtgever zorgvuldig af om zo een persoonlijke begeleiding te kunnen geven doorheen de verschillende fases gaande van de eerste schets tot de finale oplevering.

kyra 900 x 900

Kyra Van Dorst

Architect | Interieurarchitect
over ons christophe

Christophe Luts

Fotograaf | Assistent

Kyra Van Dorst

Kyra genoot van een masteropleiding Interieurarchitectuur met daaropvolgend een masteropleiding Architectuur, beide aan de universiteit (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Antwerpen. Na haar architectuuropleiding startte ze aan haar stage bij Crepain Binst Architecture, nu Binst Architects. Het opstarten van haar eigen bureau werd al snel een feit: in 2018 werd KVD Architectuur opgericht. Kyra wil de stap tot verbouwen verkleinen door bij ieder project een persoonlijke begeleiding te bieden en kopzorgen bij opdrachtgevers weg te nemen.

Christophe Luts

Christophe behaalde zijn bachelordiploma in de Audiovisuele Technieken. Al tijdens zijn studies startte hij zijn eigen bedrijf op, Studio Caphca . Hij specialiseerde zich in de commerciële tak van fotografie en videoproductie. Samen met zijn klanten zoekt hij naar creatieve oplossingen om hun merk in de kijker te zetten. Zijn know-how ligt voornamelijk in de product-, portretfotografie en architectuurfotografie. 

Christophe volgt momenteel een opleiding bouwkunde en staat KVD Architectuur bij als assistent bij opmetingen en verschillende projecttaken achter de schermen.

visie

Een kwalitatief ontwerp wordt voor KVD Architectuur gedefinieerd door…

Ruimtebeleving

Detaillering

Functionaliteit

Duurzaamheid

Een ontwerp kan bepaalde gevoelstoestanden oproepen en ruimtebeleving is daarbij een belangrijke speler. De ruimtebeleving is afhankelijk van verhoudingen, compositie, materiaalgebruik, kleurgebruik en lichtinval. Bij ieder ontwerp bestuderen wij deze aspecten zorgvuldig om zo de juiste atmosfeer te creëren.

 

Door een weldoordachte detaillering geven wij het ontwerp een zekere integriteit. Het ontwerpen is een proces waarin elke beslissing zorgvuldig overwogen wordt. Iedere beslissing heeft invloed op hoe het ontwerp eruit zal zien. De details bepalen het uitzicht en het karakter van het ontwerp. Neem nu bijvoorbeeld een baksteenmuur: het uiterlijk wordt niet enkel bepaald door de kleur van de steen, maar ook door het formaat, het reliëf, het metselverband en de voeg.

 

Een ontwerp is voor ons pas geslaagd als het naast het visuele aspect ook functioneel goed in elkaar zit. Van in het begin houden we planmatig rekening met functionaliteit om zo niet alleen te voldoen aan de esthetische wensen van de opdrachtgever, maar ook aan het nodige comfort en gebruiksgemak.

 

Ook staan wij stil bij de duurzaamheid van het ontwerp op verschillende vlakken. Zo werken we met kwalitatieve materialen om de levensduur van het ontwerp te optimaliseren. Daarnaast ontwerpen we energiezuinig door rekening te houden met het materiaalgebruik, de compactheid, het verbruik en opwekken van hernieuwbare energie waar mogelijk. Energiezuinig ontwerpen komt niet enkel het milieu maar ook de opdrachtgevers ten goede.