fbpx

Verbouwing

Van droomwoning naar realiteit!

Krijg jij stress als je denkt aan verbouwen?

Je weet dat die verbouwing noodzakelijk is om je huidige woning om te vormen tot een energiezuinige woning die voldoet aan jouw eisen en wensen. Een woning waarin jij je thuis en gelukkig kan voelen. Maar je zit nog met zoveel vragen…

“Waar moet ik beginnen? Heb ik voldoende budget? Welke werken geef ik prioriteit? Welke technieken zijn geschikt voor mijn woning? Wat als ik te maken krijg met onbekwame aannemers? Welke materialen kies ik best? Zal ik wel de juiste keuzes maken? Krijg ik geen spijt?”

I feel you! En ik kan je helpen.

Omdat ik zelf in jouw situatie heb gezeten (I know the struggles!). Omdat ik ondertussen al meer dan 30 verbouwers heb geholpen bij het creëren van hun duurzame droomwoning. Omdat ik weet hoeveel voldoening het geeft om een woning waarin je nog zoveel werk ziet te transformeren naar een woning die echt af is.

uitbreiding-wintertuin-poolhouse-zwembad-temse
uitbreiding-wintertuin-poolhouse-zwembad-temse

Hoe zou jij je voelen wanneer...

Zeer professionele aanpak en begeleiding. Architecte Kyra denkt van in het begin met je mee. Haar ontwerpen zijn doordacht en zelfs positief verrassend. Dankzij haar enthousiasme en gedrevenheid loodst ze je zorgeloos doorheen heel het proces. Een echte aanrader dus voor wie verbouwplannen heeft!

Drie expertises onder één dak

verbouwingsadvies expertise energiezuinigheid

Energiezuinigheid

We zorgen ervoor dat jouw woning niet alleen comfortabeler wordt, maar ook duurzamer. We onderzoeken welke ingrepen en technieken het meest zijn aanbevolen op basis van jouw woning en budget.
verbouwingsadvies expertise interieur

Interieur

We stellen een interieur voor dat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. We creëren een harmonieuze sfeer waarin jij je helemaal thuis voelt en zorgen voor een logische en praktische indeling en inrichting.

verbouwingsadvies expertise architectuur

Architectuur

Wij ontwerpen ook het exterieur van je woning en nemen daarbij de bouwvoorschriften en regelgeving in acht. Onze diepgaande kennis in allerhande bouwtechniekenstijl en materialisatie geven jouw woning een unieke presence.

compleet verbouwingsadvies
compleet verbouwingsadvies voor een duurzame verbouwing

Onze expertise ligt in het samensmelten van architectuur, interieur en energiezuinigheid. Wij zijn ervan overtuigd dat deze combinatie de perfecte balans creëert tussen comfort, stijl en energie-efficiëntie. Het resultaat is niet alleen een prachtige woning, maar ook een duurzame en succesvolle verbouwing die aan al jouw wensen voldoet.

Zet de eerste stappen naar een duurzame verbouwing:

Samenwerken kan via twee krachtige formules

Wanneer je met ons samenwerkt voor je verbouwingsproject, kan je kiezen uit twee formules, elk zorgvuldig samengesteld om een succesvolle verbouwing te garanderen op basis van je specifieke behoeften.

Onze samenwerkingsformules staan garant voor een optimaal ontwerp waarbij energiezuinigheid, architectuur en interieur naadloos op elkaar zijn afgestemd. Voor het interieur richten we ons op een doordachte indeling van de ruimtes en een voorstel voor materiaalgebruik. Hierbij leggen we de basis voor een esthetisch en functioneel interieur.

Ruwbouw Wind- en Waterdicht

Onze formule “Ruwbouw Wind- en Waterdicht” is speciaal samengesteld voor wie op zoek is naar een solide basis voor een verbouwingsproject. Ideaal als je graag zelf voor de afwerking wilt zorgen, maar toch de zekerheid wilt hebben van professionele begeleiding tijdens de cruciale fasen van de verbouwing.

Met deze formule kan je rekenen op een zorgvuldige opvolging van alle structurele werken en de werken met betrekking tot gevels en daken.

Richtprijs: Vanaf €15.000 voor de verbouwing van een volledige woning

Volledige Afwerking

Onze formule “Volledige Afwerking” is ontworpen voor wie op zoek is naar een totaaloplossing voor een verbouwingsproject, waarbij elk aspect tot in de kleinste details wordt verzorgd. Je kan vertrouwen op onze ervaring en deskundigheid om ervoor te zorgen dat je verbouwing soepel verloopt.

Met deze formule kan je rekenen op een zorgvuldige opvolging van je volledig project, inclusief de interieurafwerking.

Richtprijs: Vanaf €20.000 voor de verbouwing van een volledige woning

Een interieur dat klopt tot in het kleinste detail

Voor wie wil genieten van een interieur dat tot in de puntjes wordt uitgewerkt, bieden we de mogelijkheid tot upgraden per ruimte.

Interieur Upgrade per Ruimte

Met onze ‘Interieur Upgrade’ transformeren we je woning van functioneel naar fenomenaal. We werken een gedetailleerd ontwerp uit, inclusief maatwerk, kleuren- en materialencombinaties, raambekleding en verlichting. We besteden aandacht aan ieder detail, want het zijn de kleine dingen die het grote verschil maken.

Met deze upgrade kan je uiterst genieten van een interieur dat niet alleen esthetisch en functioneel is, maar ook een weerspiegeling van je levensstijl, behoeften en persoonlijkheid.

Richtprijs: Vanaf €1.500 per ruimte / Geniet van interessante deals bij meerdere ruimtes

Wat is er inbegrepen in de verbouwingsformules?

Onze twee formules omvatten elke cruciale fase van het verbouwingsproces, waaronder voorbereiding, totaalontwerp, vergunningsaanvraag, uitvoeringsdossier, aanbesteding en werfopvolging. Wij beloven je een persoonlijke begeleiding van begin tot eind, waardoor jij kan rekenen op een vlotte verbouwing zonder zorgen.

Tijdens de fase ‘Voorbereiding’ zorgen we voor het fundament van je verbouwing. We inventariseren je wensen en eisen, voeren een nauwkeurige opmeting van je woning uit, creëren digitale tekeningen van de bestaande toestand, bestuderen de stedenbouwkundige bouwvoorschriften en onderzoeken de bouwfysische en constructieve toestand van je woning. Met deze essentiële stappen leggen we de basis voor een succesvol verbouwingsproject dat voldoet aan je verwachtingen en alle vereisten.

Tijdens de fase ‘Totaalontwerp’ zorgen we voor een gedetailleerd plan dat je droomwoning tot leven brengt. We beginnen met het opstellen van een moodboard, waarin we de gewenste sfeer, stijl en materialen vastleggen. Daarnaast geven we een visuele voorstelling van je toekomstige woning op basis van plannen en 3D visualisaties. En om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent van de financiële kant van de verbouwing, stellen we een kostenraming op. Vervolgens koppelen we terug naar je beschikbare budget en op basis daarvan gaan we het ontwerp verder verfijnen. Als het gewenst is kunnen we ook een concreet plan van aanpak opmaken voor een gefaseerde verbouwing.

Tijdens de fase ‘Vergunningsaanvraag’ zorgen we ervoor dat je officieel toestemming krijgt om te verbouwen. We beginnen met het opstellen van alle noodzakelijke plannen. Daarnaast verzorgen we de opmaak van de beschrijvende nota en alle benodigde vergunningsdocumenten, zodat de vergunningsaanvraag voldoet aan alle wettelijke vereisten. Vervolgens stellen we het volledige dossier samen en zorgen we voor een vlotte indiening in het omgevingsloket. Gedurende het hele proces volgen we de vergunningsaanvraag nauwlettend op, om ervoor te zorgen dat alles correct verloopt en je project zo snel mogelijk groen licht krijgt.

Tijdens de fase ‘Uitvoeringsdossier’ zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat je verbouwingsplannen tot in de puntjes worden uitgevoerd. We beginnen met het aanstellen van externe studiebureaus, die gespecialiseerd zijn in verschillende vakgebieden, zoals stabiliteit, epb en veiligheid. Vervolgens coördineren en integreren we alle externe studies, zodat alle aspecten van je project naadloos op elkaar aansluiten. We maken gedetailleerde uitvoeringsplannen en detailtekeningen, die de aannemers een duidelijk beeld geven van wat er moet gebeuren. Daarnaast stellen we een lastenboek en meetstaat op, waarin alle materialen, specificaties en hoeveelheden worden vastgelegd, zodat alles tijdens de uitvoering van de verbouwing vlot en efficiënt verloopt.

Tijdens de fase ‘Aanbesteding’ nemen we het voortouw om ervoor te zorgen dat je verbouwingsproject in goede handen terechtkomt. We beginnen met het opvragen van offertes bij vertrouwde aannemers, die we zorgvuldig hebben geselecteerd op basis van hun vakmanschap en betrouwbaarheid. We organiseren plaatsbezoeken met deze aannemers, waarbij we samen het project doorlopen en eventuele vragen of opmerkingen bespreken. We bieden ook volledige bijstand bij de aanstelling van de aannemers, waarbij we jou adviseren en begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Op deze manier zorgen we ervoor dat je met een gerust hart kunt uitkijken naar de start van de werken.

Tijdens de fase ‘Werfopvolging’ staan we aan je zijde om ervoor te zorgen dat de verbouwingswerken vlot en volgens plan verlopen. We houden werfvergaderingen met de aannemer, waarbij we de werken controleren en de voortgang van het project bespreken. Na elke vergadering stellen we een gedetailleerd verslag op. Daarnaast doen we een grondig nazicht van de facturen van de aannemer, om ervoor te zorgen dat alle kosten overeenstemmen met de geleverde prestaties. En tenslotte staan we jou bij tijdens de voorlopige oplevering van de werken. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het resultaat aan je verwachtingen voldoet.

Mijn belofte

Met KVD Architectuur wil ik verbouwers begeleiden en laten zien dat hun droomwoning haalbaar is. Het budget werkt voor verbouwers vaak belemmerend waardoor ze denken dat ze het moeten doen met minder. Daar wil ik van af! Dankzij een doordacht totaalontwerp en een concreet plan van aanpak wordt die droomwoning realiteit.

Waar KVD Architectuur in uitblinkt?

Totaalontwerp

Wij zorgen steeds voor een optimaal ontwerp waarbij energiezuinigheid, architectuur en interieur naadloos op elkaar zijn afgestemd.

Plan van aanpak

Een tot in detail uitgestippeld plan met het gewenste eindresultaat als uitgangspunt maakt dat iedereen zijn droomwoning kan realiseren.

Energiezuinigheid

Bij ieder project ligt de focus op een duurzame en energiezuinige woning, ongeacht het budget. We bekijken wat haalbaar is op korte en langere termijn.

Veelgestelde vragen

KVD Architectuur is werkzaam in een straal van 50 km rond Edegem.

Nee, wij komen gratis bij je langs om te kijken of we een goede match zijn. Daarna bezorgen we je vrijblijvend een offerte op maat.

Nee, het ereloon wordt opgesplitst in zes facturatieschijven dewelke worden verdeeld over de projectfases.

Nee, onze formules werden zorgvuldig samengesteld om een vlotte en succesvolle verbouwing te garanderen.

Ja, al raden we jou wel aan om bekwame en betrouwbare aannemers uit ons netwerk te kiezen.

De ruwbouw-, dak-, en gevelwerken moeten worden uitgevoerd door een erkend aannemer in functie van de tienjarige aansprakelijkheid. Met de technieken en afwerking mag je zelf aan de slag gaan.