fbpx

De renovatiecase van Karen

Ontdek hier de inspirerende Renovatie Rendez-Vous van Karen

Verbouwingsadvies: case

De eerste ontmoeting

Karen, een alleenstaande mama met twee kinderen, benaderde ons met de wens om haar jaren ’60 woning te moderniseren en tegelijkertijd energiezuiniger te maken. Onze eerste ontmoeting tijdens een verkenningsgesprek onthulde haar passie voor een warme, eigentijdse esthetiek met aandacht voor duurzaamheid. Wij konden Karen al snel overtuigen van de meerwaarde die onze Renovatie Rendez-Vous biedt.

De diepgaande vragenlijst

De Renovatie Rendez-Vous begon met onze diepgaande vragenlijst waarin we Karen haar wensen verkenden en haar valkuilen identificeerden. Hieruit kwam naar voor dat Karen heel veel ideeën en plannen had, maar niet wist wat er mogelijk was met haar budget. Ze vroeg zich ook af in welke volgorde ze de werken best uitvoerde. En ze kon hulp gebruiken bij de indeling van haar woning.

Totaalverbouwing en woninguitbreiding in Kontich

Het uitgebreide adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek wilden we voor Karen een gepersonaliseerde route uitstippelen waarin haar renovatieplannen op een gestructureerde en haalbare manier worden geïmplementeerd. We hadden het over:

Woningindeling

We deden een doordacht voorstel op basis van Karen haar behoeften en de mogelijkheden van de woning. Zo lieten we zien hoe ze een gewenste extra slaapkamer kon creëren met de minste structurele ingrepen.

Budgettering

We brachten de kosten in kaart van de verschillende werken . Daarnaast toonden we hoe ze de kosten kon optimaliseren op basis van budgetvriendelijke materialen die pasten binnen haar budget, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de stijl.

Planning

We maakten een gefaseerde planning op basis van de prioriteiten. Met aandacht voor de verschillende fases, de volgorde van de werken en de tijdsduur die de werken in beslag nemen.

Energiezuinigheid

We informeerden Karen over de mogelijke energiezuinige ingrepen. We gaven mee wat de meest effectieve ingrepen voor haar woning zijn, in welke volgorde ze best worden uitgevoerd en wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Prioriteiten

We bekeken samen met Karen welke werken het meest prioritair waren en daarbij hielden we rekening met haar wensen, haar budget en de invloed die de werken zouden hebben op haar woning én op haar dagdagelijkse comfort.

Verbouwingsvragen

We namen uitgebreid de tijd om al Karens vragen te beantwoorden. Onze antwoorden gaven haar het vertrouwen en de zekerheid dat ze haar verbouwing tot een succes kan maken.

Het adviesgesprek overtrof al mijn verwachtingen. Jullie doordachte indelingsvoorstel en deskundig advies over energiezuinigheid gaven me duidelijkheid en inspireerden me ook om mijn renovatieplannen te concretiseren. Dankzij de gefaseerde planning en kostenoptimalisatie geloof ik erin dat mijn renovatiedoelen haalbaar zijn. Zeer aanbevolen!

Ben je geïnspireerd door dit verbouwingsadvies?

Dit is slechts één voorbeeld van hoe onze Renovatie Rendez-Vous helderheid en vertrouwen kan bieden. Als je geïnspireerd bent door dit verhaal en nieuwsgierig bent naar wat onze Renovatie Rendez-Vous voor jou kan betekenen, boek dan vandaag nog jouw Renovatie Rendez-Vous. Wij helpen je heel graag verder!