fbpx
Totaalverbouwing en woninguitbreiding in Kontich

Verbouwing S&J in Kontich

Van kleine arbeiderswoning naar ruime eengezinswoning

In het hart van Kontich hebben we de woning van S&J getransformeerd van een bescheiden arbeiderswoning tot een ruime eengezinswoning die voldoet aan hedendaags comfort en stijl.

Projectdoelen en kenmerken

Ons doel was om de woning te moderniseren, te optimaliseren en energiezuinig te maken, terwijl we een logische indeling creëerden met veel lichtinval. Met een grootte van 170 vierkante meter hebben we een open vloerplan gerealiseerd, waarbij de leefruimte naadloos overgaat in de tuin.

Interieurontwerp en technische aspecten

Het interieurontwerp omvat een aangename leefruimte op het gelijkvloers met een open keuken en een connectie tussen binnen en buiten. Het kleurenpalet van lichte tinten en de eikenhouten vloer creëren een warme en uitnodigende sfeer. Technisch gezien voldoet de woning aan alle EPB-eisen, met isolatie van vloeren, muren en dak, een ventilatiesysteem, en zonnepanelen voor hernieuwbare energie.

Uitdagingen en oplossingen

Een van de grootste uitdagingen was het creëren van een doordachte indeling voor de woning, die oorspronkelijk bestond uit een onlogische aaneenschakeling van ruimtes. We hebben een inkomsas gecreëerd met een gastentoilet en een vloeiende overgang naar de open leefruimte. Door de keuken aan de voorgevel te plaatsen en de zithoek aan de achtergevel, genieten de bewoners van veel natuurlijk licht en een prachtig uitzicht op de tuin.

Verbeterde levenskwaliteit

Dankzij onze verbouwing genieten S&J nu van een praktisch ingedeelde woning met een moderne inrichting en een overvloed aan licht. Niet alleen hebben we hun leefruimte vergroot en geoptimaliseerd, maar ook hebben we kostenbesparende maatregelen getroffen die hun energiefactuur verlagen en hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Klaar om jouw droomwoning te realiseren?

Kyra Van Dorst: architect en interieurarchitect

Hallo, ik ben Kyra, trotse zaakvoerder van KVD Architectuur. Bij ons draait alles om het realiseren van jouw droomwoning.

We bieden begeleiding en opvolging op maat voor ieder project.

Met onze expertise in architectuur, interieur en energiezuinigheid streven we naar de perfecte balans tussen comfort, stijl en duurzaamheid.

Bij ons staat jouw droom centraal, pas als deze helder is koppelen we terug naar het budget. Samen maken we een plan op maat dat aan al jouw wensen voldoet.

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen jouw droomwoning realiseren.