fbpx

Hoe een kostenraming maken?

Wat als je zelf kon inschatten hoeveel je verbouwing gaat kosten nog voordat je contact opneemt met een architect of aannemer?

online-cursus-kostenraming-maken

Hoe maak je een kostenraming?

Heb jij jezelf deze vraag al gesteld? Dan heb je dit vast ook al opgezocht op Google! Om dan overstelpt te worden door heel wat websites en fora. Daaruit kom je te weten dat een kostenraming een overzicht is van de uit te voeren werken met een inschatting van de kostprijs. Het is nog altijd niet duidelijk hoe je een kostenraming maakt, maar je hebt wel begrepen dat je de prijzen moet kennen van de werken die je wilt uitvoeren. Dus ga je gemotiveerd op zoek naar al deze prijzen. En weet je wat er dan zo frustrerend is? Juist ja, iedere website geeft een andere prijs! Inclusief BTW, exclusief BTW, inclusief levering, exclusief levering, inclusief montage, exclusief montage, … Geraak daar maar eens aan uit! Je spendeert uren of misschien wel dagen aan het uitpluizen van welke prijzen je nu moet gebruiken. Om dan door het bos de bomen niet meer te zien, het op safe willen spelen en dan uiteindelijk toch maar een architect in te schakelen.

Een kostenraming maken hoeft niet zo moeilijk te zijn

Beeld je eens in...

"In deze online cursus leer ik je stap voor stap hoe je een kostenraming maakt op exact dezelfde manier waarop ik zelf een kostenraming maak voor al mijn projecten"

Kyra Van Dorst - Architect en interieurarchitect

Wat mag je verwachten?

1. Mogelijke verbouwingswerken

Je krijgt een overzicht met al de mogelijke verbouwingswerken gaande van ruwbouw tot dak, gevels, technieken, afwerking, vaste uitrusting en buitenaanleg.

2. Betrouwbare eenheidsprijzen

Bij bovenstaande verbouwingswerken geven we meteen betrouwbare eenheidsprijzen. Deze zijn telkens inclusief plaatsing en exclusief BTW. Bovendien krijg je jaarlijks een update van de eenheidsprijzen. 

3. Template kostenraming

We bezorgen jou een kant-en-klare template in Excel die jij heel eenvoudig kan invullen zodat je het kostenplaatje van je verbouwing kan inschatten.

4. Video training

In een video presentatie laten we jou stap voor stap zien wat onze exacte werkwijze is en hoe je zelf met bovenstaande elementen een kostenraming kan maken voor je eigen verbouwing.

Schrijf je nu in voor slechts €78.

bonus

kostenraming-totaalverbouwing

Als bonus ontvang je de kostenraming van een totaalverbouwing van een rijwoning als voorbeeld.

Een kostenraming maken was nog nooit zo eenvoudig

Bespaar jezelf de moeite, tijd en frustratie van eindeloos scrollen op google, op zoek naar correcte eenheidsprijzen. Wij bezorgen je de juiste ingrediënten, tools en werkwijze zodat jij vandaag nog kan starten aan de kostenraming van je verbouwing.

Schrijf je nu in voor slechts €78 via onderstaande knop.

Laat je de kostenraming liever aan een architect over?

Wil je een project verbouwen, maar heb je geen idee wat er al dan niet kan? Dan is het laten uitvoeren van een professionele haalbaarheidsstudie een slimme zet. In een haalbaarheidsstudie gaan we zoals het woord het zelf zegt na in hoeverre je project haalbaar is. Op deze manier ben je nog voor de start van het project op de hoogte van de mogelijkheden en kom je niet voor onprettige verrassingen te staan.

We kunnen de haalbaarheid van je project onderzoeken aan de hand van de bouwvoorschriften, een volumestudie, een schetsontwerp en een kostenraming. De opgegeven prijzen zijn richtprijzen voor een totaalverbouwing van een woning. Voor een offerte op maat kan je hieronder een vrijblijvend intakegesprek inplannen.

 • Screening bouwvoorschiften €150

  We bekijken wat er mogelijk is binnen de van kracht zijnde voorschriften en regelgeving.

 • Opmeting €225

  Als er geen duidelijke plannen van de woning aanwezig zijn komen we eerst opmeten.

 • Volumestudie €225

  Aan de hand van 3D visualisaties geven we maximum 3 scenario's voor een uitbreiding weer.

 • Schetsontwerp €375

  We werken een schetsontwerp uit op basis van een moodboard, grondplannen en gevels.

 • Globale kostenraming €375

  Als er een schetsontwerp werd uitgewerkt kunnen we hiervoor een kostenraming opstellen.