fbpx

Aflevering 2: Een betere EPC waarde in 4 stappen

Volg onderstaande stappen om de EPC waarde van je woning te verbeteren.

  1. Isolatie

De eerste en belangrijkste stap naar een energiezuinigere woning is je woning isoleren. Hiermee kan je de EPC waarde van je woning tot 30% doen dalen! Door te isoleren voorkom je dat in de winter al de warmte naar buiten gaat en in de zomer al de warmte naar binnen komt. Warmte stijgt, dus begin met dakisolatie. Sinds 2020 moeten alle daken van zowel woning als huurwoningen voldoen aan dakisolatienorm. Vervolgens kan je de buitenmuren isoleren. Je kan kiezen voor spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie of binnenmuurisolatie.

  1. Buitenschrijnwerk

Ook ramen hebben een grote invloed op energieverlies. Sinds 2020 moeten ramen van woningen en huurwoningen minstens dubbel glas hebben. Als je het buitenschrijnwerk van je woning vervangt, denk dan ook aan ventilatieroosters.

  1. Verwarmingsinstallatie

Wordt je woning nog verwarmd met een oude verwarmingsketel dan kan je de EPC waarde van je woning tot 30% doen dalen door deze te vervangen door een hoogrendementsketel.

  1. Hernieuwbare energie

Tenslotte kan je de EPC waarde verbeteren door hernieuwbare energie op te wekken. Denk daarbij aan zonnepanelen, een zonneboiler of zelfs een warmtepomp.

Door deze vier stappen te ondernemen kan je de EPC score van je woningen verbeteren van label D, E of F naar label C, B of A. Voor de ene ingreep heb je al meer budget nodig dan voor de andere, maar weet dat alle ingrepen het waard zijn. Hoe energiezuiniger je woning, hoe lager je energieverbruik. Bekijk ook zeker op welke premies je recht hebt want daar kan je ook veel mee besparen.

Koekje erbij?

Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door de website te blijven gebruiken accepteer je ons cookiebeleid.